Thursday, April 7, 2011

1
Comments

Seminar Pengedar Baru HR Marketing



DAFTAR SEKARANG!!!

Seminar Pengedar Baru HR Marketing Sdn Bhd akan diadakan pada 9hb April 2011 bertempat di Ibu Pejabat Ustaz Muhammad Nadzarudin Abd Wahab jalan pasir panjang bersebelahan Sek.Keb.Pasir Panjang,Kuala Terengganu,Terengganu.

Ayuh!!!..Pakat ghi ramai-ramai...Peluang hanya datang sekali..Jika ada pertanyaan boleh hubungi kami..

Sekian dari Anokganu...

Friday, March 25, 2011

1
Comments

Program Penempatan Pekerjaan


KUALA TERENGGANU, 16 Mac (Bernama) — Jabatan Tenaga Kerja Negeri Terengganu akan mengadakan Program Penempatan Pekerjaan di Pusat Dagangan Terengganu (TTC) pada 26 dan 27 Mac ini.Penolong Pengarah Tenaga Kerja Kanan Negeri Terengganu Mat Sulaiman Mat Salleh berkata 40 buah agensi kerja atau majikan dari seluruh negara akan menyertai program itu yang akan bermula dari pukul 9 pagi hingga 4 petang.

Golongan sasar program itu ialah pencari kerja terdiri daripada belia dan beliawanis dan kira-kira 1,200 golongan miskin yang tersenarai dalam e-kasih di Terengganu, katanya kepada Bernama Rabu.
Mereka yang berminat untuk mencari kerja bolehlah datang menghadiri temuduga terbuka dengan membawa kad pengenalan,sijil kelayakan,berpakaian kemas dan sopan.
Sumber Maklumat : BERNAMA
Pendaftaran Online

Antara agenda-agenda dalam Program Penempatan Pekerjaan ialah :
1. Bengkel
2. Ceramah
3. Pameran dan Kuiz Kerjaya
4. Pendaftaran Online
5. Temuduga Terbuka
6. Penempatan Pekerjaan
REBUTLAH PELUANG INI!!!

Tuesday, March 22, 2011

1
Comments

Selamat Dimakamkan

KUALA TERENGGANU - Bonda Yang di-Pertuan Agong, Yang Maha Mulia Tengku Ampuan Bariah Al-Marhum Sultan Hisamuddin Alam Shah yang mangkat pagi Isnin selamat dimakamkan di Makam Diraja di perkarangan Masjid Al-Muktafibillah Shah, Ladang, di sini petang ini.

Almarhum, 78, yang pernah dilantik Duli Yang Maha Mulia Tengku Ampuan Besar Terengganu 1979 selamat dimakamkan kira-kira 5 petang bersebelahan dengan makam almarhum suaminya Sultan Mahmud Iskandar Ibni Al-Marhum Sultan Ismail.
Tengku Ampuan Bariah yang merupakan bonda Yang di-Pertuan Agong Sultan Mizan Zainal Abidin mangkat kira-kira pukul 1.22 pagi tadi di Hospital Pakar Seri Kota, Klang, Selangor.

Jenazah almarhum diterbangkan dari Pangkalan Udara Tentera Diraja Malaysia (TUDM) Subang dengan pesawat C130 TUDM kira-kira 10.45 pagi ini dengan turut diiringi oleh Tuanku Mizan dan Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah serta tiga orang anakanda baginda.

(Gambar - Tuanku Mizan Zainal Abidin menyirami pusara bonda baginda, Al-Marhum Tengku Ampuan Bariah Sultan Hisamuddin Alam Shah)

Jenazah yang tiba kira-kira pukul 11.50 pagi kemudiannya dibawa dengan kenderaan jenazah Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) diiringi kerabat diraja serta pembesar negeri dari lapangan terbang itu ke Istana Maziah.

Jenazah almarhum diletakkan di Balai Istiadat di Istana Maziah bagi memberi peluang kepada kerabat diraja, pembesar negeri, para tetamu dan rakyat jelata memberi penghormatan terakhir hampir sejam dari 2.05 petang, dengan didahului oleh Tuanku Mizan dan kerabat baginda.

Raja Perempuan Perlis Tengku Fauziah Almarhum Tengku Abdul Rashid dan Tengku Puan Pahang Tengku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, dan kerabat-kerabat diraja Selangor, Johor, Kedah dan Negeri Sembilan antara kerabat yang hadir memberi penghormatan terakhir kepada almarhum.

Solat jenazah kemudian dilangsungkan di Istana Maziah sebelum jenazah almarhum dibawa menaiki tandu khas untuk dibawa ke Makam Diraja di perkarangan Masjid Al-Muktafibillah Shah.

Tandu khas itu melalui Jalan Sultan Zainal Abidin, Jalan Tok Lam, Jalan Sultan Sulaiman dengan diiringi pembawa payung dan tombak yang terdiri daripada lima pegawai serta 64 anggota lain-lain pangkat daripada Rejimen Ke-18 Askar Melayu Diraja sejauh empat kilometer sebelum tiba ke tempat pemakaman.

Tuanku Mizan dan anakanda baginda Tengku Muhammad Mua'az, kerabat-kerabat diraja serta pembesar negeri turut berjalan kaki mengiringi jenazah almarhum.

Istiadat pemakaman itu disaksikan Tuanku Mizan, Tuanku Nur Zahirah, kerabat-kerabat diraja serta rakyat 
jelata.

Sumber Maklumat : Bernama

Saturday, February 5, 2011

1
Comments

Maher Zain-Insha Allah(Versi Melayu)

 

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Chorus

Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Ulang Chorus

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
 
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Saturday, January 29, 2011

1
Comments

Ahli HiGOAT : Hati-Hati Dengan Produk Tiruan

SEREMBAN 28 Jan. - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan bertindak menyerbu sebuah premis di Seremban Jaya di sini hari ini kerana disyaki menjual produk susu kambing tiruan jenama HIGOAT.Serbuan kira-kira pukul 2 petang itu dijalankan oleh sepasukan anggota penguat kuasa dari Putrajaya dan turut disertai oleh wakil syarikat HR Marketing Sdn. Bhd., yang merupakan pengeluar produk kesihatan tersebut.



Menurut wakil pengadu, Mohd. Al Bakhtiar Ahmad, dalam serbuan tersebut, sebanyak 40 kotak HIGOAT yang dipercayai tiruan dirampas.

Katanya, serbuan berkenaan dijalankan selepas syarikatnya mengesan ada pihak cuba mengaut keuntungan dengan menjual produk tiruan terbabit.
''Ketika serbuan dilakukan pemilik premis berkenaan mendakwa dia tidak tahu bahawa produk itu adalah tiruan kerana dia mendapatkan bekalan daripada pengedar lain.
''Apabila diperiksa kita dapati produk yang terdapat di premisnya adalah tiruan dan kesemua produk berkenaan dirampas,"jelasnya ketika ditemui di lokasi di sini hari ini.
Beliau menambah, serbuan itu dilakukan selepas pihaknya mengesan kehadiran produk tiruan di pasaran sejak beberapa bulan lalu.

''Kita sudah enam bulan menjalankan siasatan berhubung perkara itu dan selepas berjaya mengesan produk tiruan ini, kita membuat aduan kepada KPDNKK.
''Kita bimbang sekiranya produk tiruan ini dibiarkan berleluasa ia boleh memberi kesan kepada pengguna kerana kita tidak tahu apakah kandungan yang mereka gunakan," ujarnya.
Tambahnya, serbuan tersebut turut dilancarkan serentak di beberapa lokasi di sekitar Lembah Klang.

Ujarnya, para pengguna minuman kesihatan berkenaan dinasihatkan membeli produk tersebut dengan pengedar dan stokis yang sah bagi mengelak terbeli produk tiruan


Sumber Maklumat : Utusan Malaysia







0
Comments

Sayang Dia

Oh Laptop Kesayangan
Tengok pada tajuk,mesti rakan-rakan fikir sal orang yang disayangi..cinta..heee..kan??..tapi sebaliknya bagi anokganu,baru-baru ini,anokganu memberanikan diri membuka casing laptop.Sebab sebelum ini,pernah buka bahagian hard disk,tanggalkan hard disk,time nak pasang balik,skru casing jatuh kat tapak hard disk,tambahan pulak ada lubang kawasan tapak tuu..so apa lagi,jatuh la skru kecik tuu dalam laptop..hadoii laa..hampir 2 bulan anokganu membiarkan si kecik tuu terperak kat dalam laptop..dah setahun laptop ini berada di tangan  anokganu..

Bila difikir balik,amat berbahaya jika berada atau jatuh di bahagian motherboard,silap hari,out la jawabnya sayangku ini..huhuhu...dengan keberanian tanggal 26hb..heee..apa lagi,tanggal satu persatu...

Jom terjah gambar-gambar laptop yang kena bogel..heee

0
Comments

SULB Ke-5 Besut,Terengganu


Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat pengunjung serta rakan-rakan yang dihormati...terima kasih sudi lagi menjenguk blog anokganu..Maaf,kerana kesibukan kerja,siang dan malam..anokganu ingin kongsi dengan rakan-rakan sekalian.

Baru-baru ini anokganu menghadiri kursus SULB ke-5 yang dianjurkan oleh HR Marketing bahagian pemasaran barangan berasaskan susu kambing bertempat di Demong Resort Besut,Terengganu selama 3 hari 2 malam pada 21,22dan 23.SULB ialah  Seminar Usahawan Luar Biasa.seminar ini dilatih oleh Jutawan HR iaitu DD Amruz Suhairi Bin Abd Majid.Seramai 100 Usahawan HR menghadiri seminar ini.

Alhamdulillah,selama 3 hari 2 malam ini,banyak input yang bermanfaat sehinggakan hati anokganu terdetik "rasa tak mau balik,bestt nak dengar seminar ini".Antara ringkasan yang dapat dikongsi dengan rakan - rakan,seminar ini bertujuan untuk melahirkan ramai jutawan mukmin lagi beriman.Keagamaan dan kerohanian dititikberatkan dalam seminar ini.

Gambar-gambar tak sempat nak ambik..,jadual padat,tapi amat berkesan untuk semua yang hadir..amat luar biasa seminar ini..Ramai dikalangan orang-orang yang berusia yang menghadiri seminar ini,segelintir sahaja golongan muda,termasuk anokganu..heee...

Kata DD Amruz : "Setiap perkara berlaku dalam dunia ini adalah ajaib,Setiap hari berlaku keajaiban,Benda ajaib jangan dipertikaikan"

Banyak lagi yang diperkatakan oleh Jutawan ini,dan ditambah lagi dengan bakal-bakal jutawan seperti Ustaz Nazaruddin,Salahuddin dan lain-lagi..Mereka ini semuanya berjaya dan hebat..Mereka adalah mentor kami dalam perniagaan MLM kami.

Sebelum ini anokganu ada menceritakan tentang HiGOAT.Perniagaan ini yang anokganu jalankan sekarang,sehinggakan tiada masa nak update blog.Ini merupakan ilmu baru yang dapat anokganu pelajari.Rasa seronok nak jalankan perniagaan sendiri dan bekerja untuk diri sendiri.Tahu penat dan lelah demi mencari rezeki yang Allah berikan melimpah ruah kepada hamba-NYA..ALLAH ITU MAHA PEMBERI...MAHA PENYAYANG lagi MAHA PENGASIHANI.

Nak ketahui lebih lanjut,rakan-rakan boleh la join kami dalam HR Marketing,daftar ahli hanya RM50 sahaja,dan rakan-rakan akan dapat menikmati sekotak susu kambing dan 1 kit,perlaksanaan sistem HR disusuli dengan produk-produk berasaskan susu kambing.

Alhamdulillah,selama anokganu sertai HR ini,hasil dapat dilihat..penggunaan sistem Online..semua orang dapat lihat..sesiapa dapat nikmati bonusnya..pokok pangkalnya " RAJIN dan BUAT AJE"..pasti berjaya

Gambar-gambar yang sempat diambik :

Pasti Jutawan Muda HR
Kenalan Usahawan HR
Jutawan HR Marketing


Lagu tema Seminar ini : Jom nyanyi "Lagu Matahari" dari Kumpulan Nasyid Snada



dan satu lagi lagu dari WALI BAND bertajuk " TUHAN"



Menitis air mata bila mendengar nyanyi ini,hayati la rakan-rakan dengan penuh perasaan..

Itu sahaja entri anokganu,sama-sama lah perbetulkan diri masing-masing,sebelum kita berjumpa dengan-NYA....

K..wassalam dari Anokganu..Mekaseh rakan-rakan sekalian...

Thursday, January 13, 2011

4
Comments

Jom Masuk U : Karnival Pengajian Tinggi Negara 2011



Anokganu ingin kongsi story berkenaan perlaksanaan kerajaan dalam memartabatkan bumi Malaysia ke arah berilmu pengetahuan dalam pelbagai bidang,khususnya dalam sektor perindustrian...

Mesyuarat Jemaah Menteri pada 2 April 2010 memutuskan bahawa Pusat Pengambilan Setempat bagi kemasukan Kemasukan Ke Program Sijil Dan Diploma Institusi Pendidikan Teknikal & Latihan Vokasional (TEVT) Dan Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA) untuk mengikuti Program Sijil, Sijil Lanjutan, Diploma dan Diploma Lanjutan akan diselaraskan oleh Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar (BPKP), Jabatan Pengajian Tinggi, Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia mulai tahun 2011.


Ia selaras dengan Dasar Kerajaan untuk mengarus perdanakan Pendidikan Teknikal & Latihan Vokasional serta Latihan Kemahiran telah meningkatkan akses dan ekuiti lepasan sekolah menengah untuk melanjutkan pengajian dalam bidang TEVT dan Kemahiran bagi melahirkan Modal Insan Berkemahiran Tinggi demi merealisasikan status Malaysia sebagai negara maju menjelang tahun 2020.


Dimaklumkan bahawa terdapat 850 Institusi Latihan Kemahiran yang meliputi 350 Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA) dan 500 Institusi Latihan Kemahiran Swasta (ILKS) yang telah diakreditasikan oleh Jabatan Pembangun Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia yang menawarkan program di peringkat Sijil, Sijil Lanjutan, Diploma dan Diploma Lanjutan.

Tuesday, January 11, 2011

1
Comments

Upah Dari Google Adsense & Nuffnang : Haruskah?

Anokganu ingin kongsi dengan rakan-rakan berkenaan sumber yang kita dapat melalui nuffnang dan google adsense.Petikan dari website Ustaz Zaharuddin.




Salam ustaz, saya nak bertanya pasal satu advertisement blog yg bernama nuffnang ni. kalau kita letakkan subscribe nuffnang dan google adsense di blog, kita akan dapat duit upah kerana telah mengiklankan sesuatu produk. Soalan saya ialah, boleh ke kita ambil duit yang diberi dan apakah status duit tersebut? Harap UZAR dapat ulas.Terima kasih

0
Comments

1001 Masalah Pada Facebook

Semenjak empat bulan terlibat dalam menyampaikan mesej kebaikan, melarang kemungkaran melalui facebook. Disedari terdapat beberapa cara penggunaannya yang patut ditegah dan boleh jatuh perbuatan tersebut kepada haram, malah berganda-ganda haramnya. Perlakuan dan perbuatan melalui facebook yang boleh mengundang dosa terlalu banyak, namun di kesempatan ini, cukup saya senaraikan enam perkara, iaitu :-


1) Mendedah keaiban suami, isteri di facebook.

Terdapat beberapa kes yang dilihat sama ada secara langsung atau tidak langsung, pemilik facebook meluahkan perasaan sedih, kecewa, benci, marah terhadap pasangan di ruang status mereka. Mendesak suami atau isteri juga melalui status facebook. Kemudian, status tersebut mendapat komentar pelbagai dari rakan-rakan mereka. Sebagai contoh, ada yang secara terbuka mendesak suami membeli rumah, kereta, pinggan mangkuk, perabot, pakaian dan sebegainya melalui status mereka. Tertekanlah suami serba salah.


Habiskan baca...jangan separuh-separuh..

Monday, January 10, 2011

3
Comments

MU Layak : LIV Tersingkir


Kalah lagiiie.......haadoii laa LIV sygKu

Nasib tak memihak pada team kesayangan aku pada malam tadi,nak kata teruk,tak la teruk sangat pun kena belasah..hanya 1-0 aje..kalah pun penalti,si bebatok yang sengal tuu..pandai pulak die berlakon dalam kotak penalti...hangin tol!..Si Howard yang memang tak layak jadi pengadil FIFA,boleh pulak kasi penalti.arghhhh!

Berbalik pada ulasan selebihnya mengenai perlawanan malam tadi,King Kenny penyerang lagenda Liverpool mengambil alih tugas yang ditaikkan oleh Roy selama 6 bulan tak sampai 24 jam terpaksa akur dengan kekalahan pusingan ke-3 untuk piala FA di tangan anak2 buah Alex(berhenti la wehh dah tua tuu)Manchester United.Apa yang dapat saksikan pada malam tadi,permainan banyak didominasi oleh Manchester United dari Liverpool.Walaupun perlawanan amat membosankan kita,dengan corak permainan ala kampung aje,tapi membuah hasil kat MU..

Banyak insiden yang mengejutkan kita pada separuh masa pertama pada minit 32',Kapten Fantastik Steven Gerrard terpaksa akur dengan tindakan pengadil Howard mengenakan kad merah padanya disebabkan terjahan keras dari kapten terhadap carrick.Walhal tak ada ape pun si carrick,nak kata patah kaki,tak ade pun..kecian kat kapten aku..Memang bedebah tol Si Howard niee...

Kecian kat Kapten Gerrard
Howard tak sepatutnya melayankan kad merah,tapi apa boleh buat,dia la pengadil,dia la yang buat keputusan atas padang.Howard nie sepatutnya,dia tak layak jadi pengadil,masa perlawanan akhir piala dunia 2010 pun dia nie pun memang gilerr buat keluar kad.Mata dia nie memang letak bawak tapak kaki..nasib la kad disediakan 2 jenis warna aje,kalu ada 5 jenis warna...Bukan 2 tapi 5 sekaligus kad untuk satu perlawanan,memang sengal!..Howard selayaknya jadi polis trafik kat Amerika aje..

Memang layak jadi Polis Trafik Amerika
Tak payah story hal howard,buat penat tulis aje..berbalik pada perlawanan..permainan LIV banyak lagi kelemahan,dari segi hantaran bola yang tidak teratur,marking lawan pun masih lemah..Kenny?..ko tenang aje,ini bukan salah ko.Si Lucas,dah banyak kali melakukan kesilapan,Meriless pun dah mula buat hal..sekejap ok sekejap tak ok...Nak ulas pasal pemain memang banyak salahnya..malas nak story panjang,nanti bosan lak nak membacanya...kan novel pulak jadinya..heeee..

Banyak jugak percubaan berbahaya dari MU,Alhamdulillah,penjaga goal LIV memang terbaik arr..Reina..,banyak bola yang dia selamatkan dari dibolosi MU..Nak2 Si Berbatok yang tengah gilerr ke goal..alik2 jatuh gak kat padang(padam muker!)..

Pelakon MU : Kaki Penipu 
Tip Top arr Reina
Torres!!!!..apa sudah jadi dengan kamo ni,ingat bini kat umah ker?..Torres ko la wira kami,malam tadi main,memang ko ada masalah,tak tahu laa apa yang ko fikirkan.Kalu ada masalah kongsi dengan kami kat blog nie..heee...Penyokong masih inginkan kebisaan anda di hadapan gawang..Tendang bagaikan orang nak kena sepakk...plzzz torres jangan kecewakan kami sebagai penyokong setia anda...YNWA Torres!


Banyak jua tendangan percubaan jarak jauh Liverpool,tapi senget pulak dah,tak tepat..heee...Cantik sepakan percuma yang diambil Aurelio,sikit aje nak goal,tapi cerdik gak Si Kuszack ni selamat bola tuu,kalu atas sikit,kompem goal...tapi sebaliknya tak..huhuhu...tak megaperr...Tepat 94 minit,wisel dibunyikan pengadil Polis Trafik tuu...Liverpool terpaksa berhadapan dengan 2 gelaran lagi,Juara EPL atau Juara Europa..Bye2 FA Cup..harap2 ade yang membuahkan hasil untuk 2 gelaran tuu.

Harapan tinggi dari penyokong LIV,supaya King Kenny dapat menyelesaikan masalah Kelab LIV ini dengan kepakaran yang dia ada,walaupun sudah 20 tahun meninggalkan alam kendalian skuad bola sepak..Kami yakin,King Kenny kami dapat selesaikan masalah ini.Biarpun umur sudah berusia,jika akal masih tak berkarat tepu,Kenny akan membawa balik kejayaan terulung beliau sebelum ini.Kami membutuhkan strategi anda King kenny...YNWA Kenny!

Itu aje laa ulasan yang tak seberapa dari anokganu..heee..maaf jika tersinggung dari rakan Kop...Kita akan lihat perubahan dari semasa ke semasa untuk Kelab tersayang ini...Liverpool....pasal AJL tak dapat nak view..coz tak layann malam tadi,hanya tumpu pada FA Cup..heee..Seizer(rakan LIV) cakap,ko tengok result aje AJL tuu..heee..memang macam tuu la jawabnyer aku buat..Alik2 tertanyer???..Anna Riflair menang? anak kepada gusti Riflair ke?..Muhahaha!..Apa2 aje la ko jan...

Ok itu aje dari Anokganu..Wassalam

You'll Never Walk Alone

Sunday, January 9, 2011

0
Comments

Susu Kambing : HiGOAT


"Utamakan Kesihatan Anda"

Anokganu nak kongsi dengan rakan-rakan berkenaan dengan satu produk keluaran HR Marketing Sdn Bhd iaitu susu kambing HiGOAT.Susu kambing merupakan susu kedua terbaik selepas susu ibu kita.Apa yang dapat diperkatakan tentang susu,kita sering membayangkan susu lembu,walhal susu kambing lebih tinggi manfaatnya dan khasiatnya jika dibandingkan dengan susu lembu.Dari proses penghadaman,susu kambing lebih mudah dihadam kerana molekul lemaknya lebih kecil.

Jika dilihat dari segi khasiatnya,susu kambing tidak kalah dengan susu lembu.Salah satu sebab kurangnya minat untuk mengamalkan minum susu ini adalah disalah tafsir ianya boleh menyebabkan darah tinggi dan "panas".Hakikatnya,susu kambing sebenarnya berfungsi mengstabilkan tekanan darah,jantung dan banyak lagi.

Berapa peratus kaum muslimin seluruh dunia tahu akan manfaat susu kambing?

3
Comments

Bye Roy : Kenny Dalglish is Back


Lamanyaa Anokganu tidak story berkenaan dengan kelab tersayang.Maklumlah dengan prestasi yang ditunjukkan tidak memuaskan ramai penyokong Liverpool.Ada aje perlawanan,kita penyokong bukan main semangat aje,yang keciannya penulis-penulis blog2 Liverpool,membara aje semangat dieorang..,tapi hasilnya mengecewakan mereka dan ramai penyokong.Nak mengata lebih,ini ajelaa kelab inggeris yang tersayang dari dahulu hingga selamanya.YNWA!!!


Sejak Rafa meninggalkan Liverpool(ada la jugak kejayaanya kat Liverpool),datanglah Si Roy pulak,penyokong memberikan kepercayaan penuh pada dia,tapi akhirnya...makin buruk adalah skuad ini dan Si Roy ini jugaklah manager terburuk dalam kendalian bola sepak Liverpool.Adoii laa..parah2..kejap ok,kejap tak ok Si Roy nie selesai posisi pemain..tunggang terbalik..Akhirnya,dengan perbincangan yang dibuat,pihak pengurusan Liverpool pada semalam,mengambil keputusan untuk memberhentikan Roy.Akhirnya impian Roy untuk mengemudi jentera Liverpool ke tahap lebih baik tidak kesampaian.6 bulan Roy bersama kelab ini,hasilnya tidak mengembirakan penyokong,malahan mengecewakan penyokong dengan sikap beliau acuh tak acuh aje.mmm..walaubagaimana pun,de gak la tahniah dari Anokganu buat Roy kerana sanggup terima Liverpool dalam keadaan terumbang-ambing.Thank Roy


Nampaknya,jawatan pengurus Liverpool diganti sementara oleh Lagenda Bola Sepak Liverpool iaitu Kenny Daglish.Kenny Daglish mengisi kekosongan jawatan pengurus sementara bagi menamatkan musim 2010/2011 ini.Harapan penyokong Liverpool terhadap Kenny supaya mengembalikan kegemilangan Liverpool semula,selepas kemerosatan sejak pengurusan Manager Rafa lagi.

Kenny Dalglish

Kebijaksanaan Kenny dalam mengatur strategi akan diuji esok untuk perlawanan Piala FA diantara musuh tradisi Liverpool iaitu Manchester United(Setan Merah yang sengal).Harap Kenny dapat mengatur strategi yang terbaik bagi menaikkan reputasi Liverpool sebagai Kelab yang digeruni lawan.

Harapan penyokong esok,Liverpool akan membawa tuah di Old Trafford.InsyaALLAH.Jam 9.30 malam akan disiarkan di Astro ESPN.

Manchester United VS Liverpool

AYUH!!!..Sama2 Saksikan Pemain2 Kelab Tersayang Kita..YNWA!!!

Saturday, January 8, 2011

0
Comments

Hijjaz : Dia Kekasih Allah



Malu rasanya mengatakan cinta
Kepada dia kekasih Allah
Kerana dia insan mulia
Sedangkan diriku insan biasa

Ku pujuk jua hati dan jiwa
Meluahkan rasa cinta membara
Didalam pujian ucapan selawat
Tanda penghargaan seorang umat

Selagi upaya ku turuti ajarannya
Apa terdaya ku amalkan sunnahnya
Moga didunia mendapat berkat
Di akhirat sana beroleh syafaat

Kerana peribadinya aku terpesona
Kerana budinya aku jatuh cinta
Rindu ku padanya tiada terkata
Nantikanlah daku ditaman syurga

Sesungguhnya apa yang ku dambakan
Adalah cinta Allah yang Esa
Kerana cinta kepada Rasulullah
Bererti cinta kepada Allah



Download MP3

Friday, January 7, 2011

0
Comments

Slot Zehra TV3 : Ustaz Amirul


Assalamualaikum rakan-rakanku...lamanyer jan tak update blog ekk,mesti ade yang menunggu,apa entri terbaru dari anokganu untuk tahun 2011 ini..hee..maaf yer rakan2 sekalian kerana kesibukan dengan hal-hal yang tak dapat dielakan.

Tapi pada malam ini,jan nak kongsi la dengan rakan2..maybe dah ada orang update story berkenaan tajuk yang jan paparkan ini..Slot Zehra dari kaca TV3 yang bertajuk Ustaz Amirul ditayangkan pada jam 9.00 malam tadi.sebelum cerita ini ditayangkan,iklannya dah keluar,sebut je pelakon Asraf Muslim,jan suka..heee..setiap lakonannya memang banyak perwatakan yang dibawa agak baik tambahan pulak sesuai dengan ketrampilannya yang lembut,tenang aje kan?..heee..Rase2 cerita ini macam best aje..kalu ada macam iras2 cerita Ketika Cinta Bertasbih ok la jugak kan..tapi tak apa,kita akan saksikan setiap hari jumaat jam 9.00 malam hanya di TV3.

Sinopsis Ustaz Amirul
Ustaz Amirul mengisahkan tentang cabaran dan dugaan yang perlu diharungi oleh seorang lelaki berusia 30 tahun bergelar Ustaz Amirul (Ashraf Muslim) yang baru tamat pengajian peringkat sarjana dalam bidang Usuluddin dari Universiti Islam di Mesir. Dengan dikelilingi pelbagai kepura-puraan dan manipulasi budaya moden, Ustaz Amirul akan diduga keteguhannya sebagai pemegang amanah Allah, dalam melaksanakan niatnya untuk memulakan kelas agamanya sendiri.


Ustaz Amirul juga telah berjanji kepada ibunya, jika sekiranya dia tidak mempunyai seorang calon isteri setiba dia di usia 30, ibunya berhak untuk memilih mana-mana calon untuk dijadikan teman hidup Ustaz Amirul.


Walaubagaimanapun, pada masa yang sama, keluarga Ustaz Amirul tahu, kepulangannya itu sebenarnya untuk mencari Adawiya (Eira Syazira), punca sebenar mengapa sehingga kini Ustaz Amirul sukar mencari cinta di hatinya. Adawiya merupakan gadis pertama pilihan hatinya sejak di sekolah menengah. Apabila mereka tamat sekolah menengah, mereka sudah merancang untuk diijabkabulkan namun ayah Ustaz Amirul ada impian lain buat anak lelakinya itu.


Setelah Ustaz Amirul mendapat tawaran melanjutkan pelajaran di Mesir, ayahnya mengharapkan segulung ijazah sebelum melangsungkan perkahwinan. Oleh kerana tidak mahu mengecewakan keluarganya, Ustaz Amirul terpaksa meninggalkan Adawiya yang pada ketika itu begitu dalam cintanya pada Ustaz Amirul.


Adawiya yang berasa kecewa serta merana, membawa diri ke bandar seterusnya mengikut sepupunya kerja di bandar sebagai kerani. Malang tidak berbau, dia ditipu dan dipermainkan sehingga terjerumus ke dunia gelap pelayan kelab malam (GRO). Hatta, Adawiya terus menjauhkan diri daripada keluarganya dengan merahsiakan perkara sebenar, dan ini membuatkan keluarga Adawiya kecewa terhadap Ustaz Amirul.


Manakala di kampung, Anita (Zarynn Min) seorang gadis lincah yang sangat menyukai Ustaz Amirul sanggup melakukan apa sahaja untuk memiliki beliau, termasuklah memfitnah Ustaz Amirul yang konon cuba menodainya. Secara tidak langsung, tuduhan Anita mampu menggugat prestasi dan imej Ustaz Amirul yang dianggap sebagai seorang yang bersifat baik oleh keluarga dan penduduk.


Setelah gagal mencari Adawiya, Ustaz Amirul akur dengan ketentuan takdir dan telah bersetuju untuk menikahi Munirah (Siti Saleha), seorang gadis ayu yang bekerja untuk ayahnya. Menjelang hari pertunangan, segala persiapan telah tersedia rapi, tetapi tiba-tiba, Adawiya kembali muncul dalam hidup Ustaz Amirul.


Sebagai seorang Ustaz Muda yang berpegang teguh kepada amanah Allah, mampukah Ustaz Amirul menangani dugaanNya sebagai seorang manusia yang sentiasa diuji untuk berlawan dengan nafsu.Segala persoalan tentang kisah ini akan terjawab setiap hari jumaat jam 9.00 malam.



Barian Pelakon Drama Ustaz Amirul

Ashraf Muslim, Eira Syazira, Siti Saleha, Lydiawati, Safura, Kuna, Zarynn Min, Allana Amir, Hafidzuddin Fazil, Rahim Omar, Fauzi Nawawi, Roslan Saleh, Zoey Rahman dan ramai lagi.